Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Jong Oranje spelers genieten van beachvolleybal bij King&Queen of the Court

Op donderdag 8 september was Jong Oranje aanwezig bij de King en Queen of the court in de Betcity Arena op het Jaarbeursplein in Utrecht. Een super toffe locatie waar in de maand september meerdere sportwedstrijden worden georganiseerd zoals padel, beachvolleybal, air badminton en 3×3 basketball. Met 16 Jong Oranje spelers waren we aanwezig in de arena voor een spannend potje beachvolleybal!

Hoe werkt de King of the Court?
Het gaat niet om twee teams die tegen elkaar spelen, maar vijf teams (respectievelijk vier en drie) die tegenover elkaar staan in een rotatiesysteem. Er is een Challengers- en een Kings-kant. De Challengers serveren en punten kunnen alleen aan de Kings- kant gescoord worden. Als de Kings de rally winnen, krijgt het team een punt en blijft het aan de Kings-kant staan. Als ze verliezen, moeten ze het veld uit en sluiten ze in de wachtrij aan bij de andere teams. De Challengers gaan naar de Kings-kant en strijden tegen het volgende team. Het team met de minste punten valt af wanneer de buzzer gaat.

Dit alles gebeurt met een tikkende klok, dat voegt een extra spannend element toe aan de King of the Court toernooien. Ronde 1 en de finales duren maximaal 20 minuten en de tweede ronde duurt 16 minuten. In de finales gaat het om het eerste team dat 15 punten wint of wie de meeste punten heeft na 20 minuten. De volledige laatste ronde in 60 spectaculaire minuten met snel en fel spel. Een revolutie in beachvolleybal.

Een wedstrijd start met 5 teams, dan terug naar 4 en vervolgens 3.

  • 5-teams-wedstrijden duren 20 minuten, team met laagste score valt af.
  • 4-teams-wedstrijden duren 16 minuten, team met laagste score valt af.
  • 3-teams-wedstrijden gaan om wie er het eerst 15 punten heeft of om wie na 20 minuten de hoogste score heeft.

Terug naar donderdagavond 8 septemberโ€ฆ Maar liefst vier Nederlandse duoโ€™s kwamen in actie. Pleun Ypma en Emi van Driel speelden donderdagavond een sterke sessie. Het duo eindigde alle drie de rondes op de tweede plek en verzekerde zich zo van een plek in de kwartfinale. Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn door naar de kwartfinale. Het duo werd tweede in de eerste ronde, waarna ze de tweede en derde ronde overtuigend wonnen.

Emma Piersma en Mexime van Driel vlogen er helaas wel in de eerste speelronde uit. Ook voor Dirk Bouhlรฉ en Mees Sengers eindigde het toernooi in de play-offs. Het duo maakte er een spannende pot van en hadden een mooie comeback. In de laatste seconden konden ze het winnende punt scoren, maar helaas ging de bal uit. Hierdoor eindigde het Nederlandse duo en het duo uit Litouwen op 15 punten. De Litouwers gingen door, omdat zij langer aan de Kings-kant. Voor de Jong Oranje spelers dus een spectaculaire avond in de Betcity Arena!

Op 28 oktober staat het volgende evenement gepland, namelijk de Jong Oranje borrel in Utrecht. Wil je daar bij zijn? Meld je dan hier aan!

Bron: King of the Court tijdens het DELA EK Beachvolleybal

Terug naar boven