De Jong Oranje Podcast

Op deze pagina vind je het overzicht van alle afleveringen van de Jong Oranje Podcast! De Podcast die het werk van young professionals centraal stelt en op de hoogte houdt van ontwikkelingen in de sport!

Jong Oranje Ontwikkel Podcast – Inge van den Broek (Paluka); van WK Hockey in eigen land naar coachingsbureau Paluka

In de vierde aflevering van de serie Jong Oranje Ontwikkel Podcast spreekt aanvoerder Taner Kahraman met Inge van den Broek over haar hockey carrière, international zijn en toen al bezig zijn met teams en individuen.

Geeske van Wijk (KNWU), Pam Verdouw (NGF) en Peter Wiggers (NOC*NSF) over de Spelen achter de schermen

In deze speciale Olympische aflevering is aanvoerder Taner Kahraman in gesprek met Geeske van Wijk (KNWU), Pam Verdouw (NGF) en Peter Wiggers (NOC*NSF) over het werk voor- en achter de schermen bij de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio.

Jong Oranje Ontwikkel Podcast – Koen Vermooten (aanvoerder Jong Oranje) over persoonlijke ontwikkeling binnen de sportsector

In derde aflevering van de serie Jong Oranje Ontwikkel Podcast bespreken aanvoerders Taner Kahraman en Koen Vermooten het waarom van de Jong Oranje Ontwikkeltrajecten & welke veranderingen Jong Oranje teweeg wilt brengen.

Jong Oranje Ontwikkel Podcast – Sander Roege (KNVB) over persoonlijke ontwikkeling zit in kleine dingen

Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Sander Roege, Ontwikkel- en Prestatiemanager KNVB wat het belang is van je persoonlijke ontwikkeling en hoe dat juist zit in kleine dingen. Ga aan de slag met de Jong Oranje Ontwikkeltrajecten!

Jong Oranje Ontwikkel Podcast – Inge van den Broek (Paluka) en Taner Kahraman (aanvoerder Jong Oranje YP) over de Jong Oranje Ontwikkeltrajecten

Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Inge van den Broek, founder en coach bij Paluka, wat het individueel ontwikkeltraject van Paluka inhoudt, wat we daarin van je vragen, wat de belangrijkste randvoorwaarden zijn en hoe je kan aanmelden. Ook zoomt aanvoerder Taner Kahraman in op het aanbod van GoodHabitz en hoor je hoe je voor deze trajecten kan aanmelden.

Jong Oranje Podcast – Martijn Berghman (More2Win & Refugee Team) over echte maatschappelijke impact door de inzet van sport

Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Martijn Berghman, partner bij More2Win en directeur van het Refugee Team, over hoe je die maatschappelijke waarde van sport ook daadwerkelijk kan inzetten om het echt impactvol te laten zijn. We bespreken de ontstaansgeschiedenis van More2Win, het belang van het werk en concrete resultaten van verschillende projecten.

Jong Oranje Podcast – Laura Struik en Janna Buitenrust Hettema over het SOS-traject van de NOB en de verandering in werkwijze

Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Laura Struik, online marketeer bij de NOB, en Janna Buitenrust Hettema, op moment van opname verenigingsadviseur bij de NOB, hun SOS-traject. Naast de inhoud van het traject zoomen we ook in op wat het voor veranderingen dit ten gevolge heeft in de denk- en werkwijze.

Jong Oranje Podcast – Chantal van Wamel (Nevobo) over de ontwikkeling van zitvolleybal en de doelen van het Nederlands dames team

Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Chantal van Wamel, teammanager dames zitvolleybal team, de ontwikkeling van deze para-sport in Nederland en de wereld. Ook zoomen ze in op de doelen die het Nederlands team daarin heeft gesteld.

Jong Oranje Podcast – Tim Slot (Triple Double) over het marketingperspectief op de waarde van sport en bewegen

Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Tim Slot, sportmarketeer bij Triple Double, hoe je via een meer marketinggericht perspectief de waarde van sport en bewegen kan laten zien en de prachtige verhalen uit die sport naar voren kan brengen. We staan stil bij de ontwikkeling hierin, waarin de maatschappelijke waarde van sport en bewegen steeds meer naar voren komt. Ook deelt Tim bij welke actuele ontwikkelingen zijn handen beginnen te jeuken. 

Jong Oranje Podcast – Gerard Dielessen (NOC*NSF) over de kansen en effecten van het coronavirus op de sport en de rol van innovatie hierin

Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Gerard Dielessen (algemeen directeur NOC*NSF) de effecten van de coronacrisis  op de sport, maar ook welke veerkracht sportorganisaties hebben getoond en welke kansen dit oplevert. Ook wordt er stilgestaan bij het besluit om een groot deel van het innovatiebudget weg te halen en hoe dat er nu toch komt. Als laatste gaan we in op het belang om als young professional inbreng te hebben in grotere thema’s in de sport.

Jong Oranje Podcast – Terugblik Speakergala met Zeynep Kus (FNV), Ruben Hoogland (Yellow Jersey) en Gregie Swinkels (Sporttwist)

Op vrijdag 20 november werden young professionals vanuit verschillende sportorganisaties geïnspireerd door vier workshops bij het Speakergala. Aanvoerder Taner Kahraman kijkt met workshopleiders Zeynep Kus (FNV), Ruben Hoogland (Yellow Jersey) en Gregie Swinkels (Sporttwist) terug op de workshops die zijn gegeven en welke toepassingen je morgen kunt uitvoeren! Ook geven alle gasten je een lees-/luistertip! 

Jong Oranje Podcast – Sascha van den Wall Bake (KNHB) over het werk als competitieleider in tijden van het coronavirus

De sportcompetities liggen stil, een herkenbaar beeld van eerder dit jaar. Hoe ga je als competitieleider om met deze ongewone situatie? Aanvoerder Taner Kahraman gaat hierover in gesprek met Sascha van den Wall Bake (KNHB) en bespreekt hoe de afgelopen maanden zijn verlopen, in welke mate iedereen betrokken is en hoe de hockeybond omgaat met deze ongewone situatie.

Jong Oranje Podcast – Bianca Wieman (KNGU) en Anders Dielessen (KNLTB) over het begrip en belang van ‘falen in de sport’

Wil je als organisatie vooruit? Dan moet je ruimte hebben om nieuwe dingen te proberen, te ‘falen’ en daarvan te leren. Aanvoerder Taner Kahraman gaat hierover in gesprek met Bianca Wieman (KNGU) en Anders Dielessen (KNLTB), beide 1ste generatie Frontrunners, en bespreekt wat een goede faal inhoud, waarom het van belang is om ruimte te voelen en te hebben om te falen en op welke manier je ervan kan leren.

Jong Oranje Podcast – Eefje Janus (FlowSports) over de commerciële kansen en ontwikkelingen in het vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal is de laatste jaren volop in ontwikkeling, denk bijvoorbeeld aan de terugkeer van diverse internationals naar de Vrouwen Eredivisie, de compleet nieuwe look van deze competitie en de zendtijd hiervan. Aanvoerder Kim Mansveld gaat hierover in gesprek met Eefje Janus (FlowSports) en bespreekt de commerciële kansen die dit met zich meebrengt.

Jong Oranje Podcast – Vivian Lips (Nevobo/KNWV) en Jacco Lansbergen (KNBSB) over hun Frontrunners traject om de transitie  in de sport te versnellen

De Frontrunners zijn medewerkers van sportbonden die gezamenlijke werken aan belangrijke thema’s binnen de transitie in de sport. Thema’s waarvan zij vinden die anders kunnen en moeten. Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Vivian Lips (Nevobo/Watersportverbond) en Jacco Lansbergen (KNBSB) hun Frontrunners traject, waar ze met de tweede generatie Frontrunners zich op richten en hoe dat in de praktijk tot uiting komt.

Jong Oranje Podcast – Floor van den Nieuwenhoff en Ben Mansvelder (KNZB) over Mijnzwemcoach en de ontwikkeling van business cases voor nieuwe verdienmodellen

Mijnzwemcoach is het platform waarmee de KNZB de recreatieve ongebonden zwemmers bedient. Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Floor van den Nieuwenhoff en Ben Mansvelder (KNZB) de ontwikkeling van Mijnzwemcoach en de achterliggende strategische doelstelling om meer niet-verenigingsleden te bedienen. Daarnaast bespreken we waarom en hoe je een business case kan opstellen om dit soort nieuwe verdienmodellen op te zetten. 

Jong Oranje Podcast – Jules Holleboom (KNWU) over de ontwikkeling en learnings van Fondo, de trainingsapp van de KNWU

Welke doelgroepen bedient de KNWU nog niet wat zijn de behoeften van deze groep? Deze vraag leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van de trainingsapp: Fondo! Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Jules Holleboom (KNWU) hoe deze innovatie zich heeft ontwikkelt, welke learnings daaruit te halen zijn voor de sport in zijn geheel en wat überhaupt belangrijke randvoorwaarden zijn om te gaan innoveren als sportorganisatie.

Jong Oranje Podcast – Esli de Kok (KNRB) en Tim Jenniskens (Fanbased) over waarom en hoe je aan de slag moet met je persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling en leiderschap zijn belangrijk in ieders loopbaan en zeker in die van young professionals in de sport. Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Esli de Kok (KNRB) en Tim Jenniskens (Fanbased) waarom je persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is, wat de kern hiervan is en hoe je daar stappen in zet. En wat voor belangrijke plek je omgeving (collega’s, vrienden, familie) heeft in de stappen van jouw persoonlijke ontwikkeling.

Jong Oranje Podcast – Roel van der Weide (NOC*NSF) over clubkadercoaching

In de ontwikkeling van sportende kinderen zijn trainers en coaches van groot belang. In de derde aflevering van de Jong Oranje Podcast bespreekt aanvoerder Taner Kahraman met Roel van der Weide (NOC*NSF) wat clubkadercoaching is, waarom het zo belangrijk is en welke resultaten naar voren komen uit de eerste pilot die is uitgevoerd in samenwerking met gemeenten en sportbonden.

Jong Oranje Podcast – Sharuska Smelik (KNVB) over verenigingsadvies in tijden van de coronacrisis

In de tweede aflevering van de Jong Oranje Podcast gaat aanvoerder Taner Kahraman in gepsprek met Sharuska Smelik (KNVB) over hoe verenigingen worden getroffen door de coronacrisis en hoe ze omgaan met alle maatregelen rondom het coronavirus. Ook bespreken we wat voor invloed deze situatie heeft op het werk als verenigingsadviseur.

Jong Oranje Podcast – Stéphan Kuijpers (NHV) over de ontwikkeling van Beach Handball

In deze pilot aflevering van de Jong Oranje Podcast gaat aanvoerder Taner Kahraman in gesprek met Stéphan Kuijpers (NHV) over de ontwikkeling van Beach Handball. Naast de mogelijke olympische status van de snelgroeiende sport, bespreken we ook de uitdagingen en vooruitzichten van het Beach Handball.

%d bloggers liken dit: