De Jong Oranje Podcast

Op deze pagina vind je het overzicht van alle afleveringen van de Jong Oranje Podcast! De Podcast die het werk van young professionals centraal stelt en op de hoogte houdt van ontwikkelingen in de sport!

Jong Oranje Podcast – Bianca Wieman (KNGU) en Anders Dielessen (KNLTB) over het begrip en belang van ‘falen in de sport’.

Wil je als organisatie vooruit? Dan moet je ruimte hebben om nieuwe dingen te proberen, te ‘falen’ en daarvan te leren. Aanvoerder Taner Kahraman gaat hierover in gesprek met Bianca Wieman (KNGU) en Anders Dielessen (KNLTB), beide 1ste generatie Frontrunners, en bespreekt wat een goede faal inhoud, waarom het van belang is om ruimte te voelen en te hebben om te falen en op welke manier je ervan kan leren.

Jong Oranje Podcast – Eefje Janus (FlowSports) over de commerciële kansen en ontwikkelingen in het vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal is de laatste jaren volop in ontwikkeling, denk bijvoorbeeld aan de terugkeer van diverse internationals naar de Vrouwen Eredivisie, de compleet nieuwe look van deze competitie en de zendtijd hiervan. Aanvoerder Kim Mansveld gaat hierover in gesprek met Eefje Janus (FlowSports) en bespreekt de commerciële kansen die dit met zich meebrengt.

Jong Oranje Podcast – Vivian Lips (Nevobo/KNWV) en Jacco Lansbergen (KNBSB) over hun Frontrunners traject om de transitie  in de sport te versnellen

De Frontrunners zijn medewerkers van sportbonden die gezamenlijke werken aan belangrijke thema’s binnen de transitie in de sport. Thema’s waarvan zij vinden die anders kunnen en moeten. Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Vivian Lips (Nevobo/Watersportverbond) en Jacco Lansbergen (KNBSB) hun Frontrunners traject, waar ze met de tweede generatie Frontrunners zich op richten en hoe dat in de praktijk tot uiting komt.

Jong Oranje Podcast – Floor van den Nieuwenhoff en Ben Mansvelder (KNZB) over Mijnzwemcoach en de ontwikkeling van business cases voor nieuwe verdienmodellen

Mijnzwemcoach is het platform waarmee de KNZB de recreatieve ongebonden zwemmers bedient. Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Floor van den Nieuwenhoff en Ben Mansvelder (KNZB) de ontwikkeling van Mijnzwemcoach en de achterliggende strategische doelstelling om meer niet-verenigingsleden te bedienen. Daarnaast bespreken we waarom en hoe je een business case kan opstellen om dit soort nieuwe verdienmodellen op te zetten. 

Jong Oranje Podcast – Jules Holleboom (KNWU) over de ontwikkeling en learnings van Fondo, de trainingsapp van de KNWU

Welke doelgroepen bedient de KNWU nog niet wat zijn de behoeften van deze groep? Deze vraag leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van de trainingsapp: Fondo! Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Jules Holleboom (KNWU) hoe deze innovatie zich heeft ontwikkelt, welke learnings daaruit te halen zijn voor de sport in zijn geheel en wat überhaupt belangrijke randvoorwaarden zijn om te gaan innoveren als sportorganisatie.

Jong Oranje Podcast – Esli de Kok (KNRB) en Tim Jenniskens (Fanbased) over waarom en hoe je aan de slag moet met je persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling en leiderschap zijn belangrijk in ieders loopbaan en zeker in die van young professionals in de sport. Aanvoerder Taner Kahraman bespreekt met Esli de Kok (KNRB) en Tim Jenniskens (Fanbased) waarom je persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is, wat de kern hiervan is en hoe je daar stappen in zet. En wat voor belangrijke plek je omgeving (collega’s, vrienden, familie) heeft in de stappen van jouw persoonlijke ontwikkeling.

Jong Oranje Podcast – Roel van der Weide (NOC*NSF) over clubkadercoaching

In de ontwikkeling van sportende kinderen zijn trainers en coaches van groot belang. In de derde aflevering van de Jong Oranje Podcast bespreekt aanvoerder Taner Kahraman met Roel van der Weide (NOC*NSF) wat clubkadercoaching is, waarom het zo belangrijk is en welke resultaten naar voren komen uit de eerste pilot die is uitgevoerd in samenwerking met gemeenten en sportbonden.

Jong Oranje Podcast – Sharuska Smelik (KNVB) over verenigingsadvies in tijden van de coronacrisis

In de tweede aflevering van de Jong Oranje Podcast gaat aanvoerder Taner Kahraman in gepsprek met Sharuska Smelik (KNVB) over hoe verenigingen worden getroffen door de coronacrisis en hoe ze omgaan met alle maatregelen rondom het coronavirus. Ook bespreken we wat voor invloed deze situatie heeft op het werk als verenigingsadviseur.

Jong Oranje Podcast – Stéphan Kuijpers (NHV) over de ontwikkeling van Beach Handball

In deze pilot aflevering van de Jong Oranje Podcast gaat aanvoerder Taner Kahraman in gesprek met Stéphan Kuijpers (NHV) over de ontwikkeling van Beach Handball. Naast de mogelijke olympische status van de snelgroeiende sport, bespreken we ook de uitdagingen en vooruitzichten van het Beach Handball.

%d bloggers liken dit: