Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Bijdragen aan een structurele, positieve leercultuur in de sport: daar zetten we ons als Jong Orange Young Professionals voor in! Op deze pagina vind je alle informatie rondom .ons Jong Oranje Ontwikkel Programma.

Wat bieden we aan?

50 ontwikkeltrajecten (afgelopen)

Als young professional wil je het allemaal meemaken en laten zien wat je in huis hebt. Een uitdagende en ondernemende fase in je professionele leven, waarin je je razendsnel ontwikkelt. De kunst is dus om op tijd pas op de plaats te maken. Stil te staan bij jouw eigen drijfveren, talenten en missie. Waar krijg jij energie van, wat is jouw toegevoegde waarde, in welke richting wil je je verder ontwikkelen en hoe kun je dat vanuit je passie voor sport vervolgens vormgeven in je dagelijkse (werkende) leven.

Een compact ontwikkeltraject waarin je je in vier etappes bezint op wezenlijke (loopbaan)thema’s. Die je fundament verstevigt en richting verheldert. Die zorgt voor jouw unieke topvorm en impact.

300 accounts van GoodHabitz

GoodHabitz is hét platform waarmee je direct aan de slag kan met een grote diversiteit aan online trainingen en masterclasses. In 1 klik zit je in een masterclass van Ben Tiggelaar over gedragsverandering en 1 klik verder zit je in een online cursus over ’the elevator pitch’, ‘excel voor gevorderden’ of ‘agile’!

Ga je met de online trainingen aan de slag, dan kom je direct voor een interessante uitdaging te staan. Want waar begin je? Gelukkig hebben we daar iets op bedacht: de GoodScan! Deze laagdrempelige zelftest helpt je te ontdekken waar jouw kwaliteiten, interesses en groeikansen liggen én welke trainingen jou op het lijf geschreven zijn.

Intervisiebijeenkomsten young professionals

Intervisie kan worden gezien als een georganiseerde dialoog met als doel om problemen op te lossen. Door het stellen van vragen en het delen van elkaars ervaringen kunnen deelnemers van elkaar leren, steun vinden bij elkaar en hun reflectie verdiepen.

Als young professional wil je het allemaal meemaken en laten zien wat je in huis hebt. Een uitdagende en ondernemende fase in je professionele leven, waarin je je razendsnel ontwikkelt. De kunst is dus om op tijd pas op de plaats te maken. Intervisie is daarin een middel om met elkaar te ontdekken en te verhelderen. Daarom biedt Jong Oranje voor alle young professionals de mogelijkheid om samen met sportcollega’s intervisie te volgen en jouw ontwikkeling verder te stimuleren.

Waarom bieden we dit aan?

“Op lange termijn is je menselijk kapitaal je belangrijkste troef, zowel als individu als organisatie. Je beleid en investeringen op (persoonlijke en professionele) ontwikkeling is de indicator waar je over 20 jaar staat.” (Bill Gates)

(Vrij vertaald citaat van Bill Gates)

Het belang van opleiden en ontwikkelen van mensen staat buiten kijf. We moeten streven naar een structurele en positieve leercultuur. Helaas loopt de sport hierin achter; een op dit onderwerp magere en niet-vooruitstrevende CAO en voorzichtige werkgevers zorgen ervoor dat de sportsector kleine tot geen stappen zet op dit gebied.

Jong Oranje zet hier een streep onder. We streven naar een sportsector waarin wordt geïnvesteerd in mensen en opleiding en ontwikkeling hoog op de agenda staat en medewerkers kunnen floreren. Op weg naar steeds een betere versie van jezelf. Voor jezelf, je collega’s, je organisatie en de sport!

Daarom bieden we, met dank aan het arbeidsmarktfonds Samen Presteren het Jong Oranje Ontwikkel Programma aan die je verder brengen op het gebied van je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Daarnaast zijn we een voorbeeld voor een collectieve aanpak hierin, waarin ook en juist alle sportorganisaties eenzelfde aandacht en middelen kunnen besteden aan hun medewerkers.

Kick-off sessie

Op maandagmiddag 10 mei organiseerden we een online kick-off voor deze gave trajecten! Samen met Merijn Zeeman (sportief directeur Jumbo-Visma) en Sander Roege (ontwikkel- & prestatiemanager KNVB) zoomden we in op het belang van persoonlijke ontwikkeling met voorbeelden vanuit de nationale voetbalteams, zoals het Nederlands elftal en de meest succesvolle Nederlandse wielerploeg, Jumbo-Visma. Je kunt via onderstaande link de online kick-off sessie terugkijken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de uitkomsten van de programma’s? Check dan de infographic!


Luister ook de speciale Jong Oranje Ontwikkelpodcast, een serie waarin we met interessante gasten inzoomen op het belang van (persoonlijke) ontwikkeling. In de eerste aflevering hoor je in 12 minuten alles over de ontwikkeltrajecten, met ook aan het woord Inge van den Broek, founder en coach bij Paluka.

Terug naar boven