Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Even voorstellen: Esther Huijsmans – Feminine Leadership Mentor en UEFA Venue Director

Op vrijdag 12 april vindt het jaarlijkse Sneakergala weer plaats. Een avond vol inspiratie, netwerken, kennisdeling en gezelligheid. Met trots kondigt Jong Oranje de tweede spreker van de avond aan: Esther Huijsmans, Feminine Leadership Mentor en UEFA Venue Director. Eerder maakten we al bekend dat Sander Kruis, commercieel directeur bij Visma | Lease a Bike een van de sprekers is tijdens het Sneakergala.

Esther is Feminine Leadership Mentor voor vrouwen in een mannenwereld en loopt inmiddels ruim 20 jaar rond in de internationale sport- en eventwereld. Ze begon ooit als vrijwilliger bij UEFA EURO 2000, en inmiddels werkte ze mee aan onder andere meerdere FIFA WK’s en UEFA EK’s voetbal, de Olympische Spelen en Tomorrowland Winter. Ook is zij UEFA Venue Director voor de Europese clubcompetities en UEFA Assist Expert, waarbij zij Feminine Leadership Trainingen geeft aan vrouwen over de hele wereld. Daarnaast richtte ze KICK-ES op, een inspiratieplatform voor en door vrouwen in de sport en heeft ze haar eigen KICK-ES podcast.

Bovenstaande alinea geeft al kort weer wat voor een enthousiaste en gedreven professional Esther is, met bakken ervaring in de internationale sportwereld. Deze ervaring gebruikt zij ook als spreker over bijvoorbeeld vrouwelijk en persoonlijk leiderschap. Als ‘only woman at the table’ in een mannenwereld weet ze als geen ander hoe ze ‘haar vrouwtje’ staat. Daarbij wil zij andere vrouwen (en mannen) laten zien wat er mogelijk is, als je er maar in gelooft en er écht voor gaat, ‘Winning from Within’. Ook geeft Esther graag een kijkje achter de schermen bij de vele grootschalige internationale sportevenementen waar zij aan heeft meegewerkt, zoals de FIFA WK’s voetbal in Brazilië, Rusland en Qatar, de European Games in Baku en de Olympische Spelen in Sochi.

Esther heeft als missie om meer vrouwen op leidinggevende posities in de sport te krijgen; meer vrouwelijke rolmodellen is een van de manieren en dat was voor haar destijds de reden om te starten met het platform KICK-ES. Hierin geeft ze zelf graag het goede voorbeeld: ‘Ik kijk er naar uit om aanwezig te zijn bij het Sneakergala van Jong Oranje en mijn visie op persoonlijke groei en persoonlijk leiderschap in de sportte delen met ambitieuze young professionals.’

Over het sneakergala
Het Sneakergala is het grootste jaarlijkse evenement van Jong Oranje. Op 12 april vinden 150 young professionals (stagiair t/m 35 jaar) werkend in of met de sport, van Ajax en Nederlandse Loterij tot KNHB en TIG Sports, hun weg naar Utrecht voor het mooiste sportfeest van het jaar! Vorig jaar waren we stijf uitverkocht en de belangstelling is ook dit jaar weer groot. Drie sprekers nemen ons, onder leiding van een presentator, in collegetour-setting mee in hun werk in de sport. Vorig jaar waren dat Bart Vriends (Sparta Rotterdam) en Wilco Nijland (CEO Sportworx). Dit jaar is dat dus, onder andere, Sander Kruis. Vervolgens gaan de stoelen weg en is het tijd voor extra gezelligheid, hapjes, drankjes en netwerken.

Leg je mooiste sneakers maar vast klaar en wees erbij!

📍 De Utrechter, Vredenburg 40 – Utrecht
⌚ Inloop vanaf 20:00 uur
🗣  Tweede gastspreker Sander Kruis – Commercial Director van Team Visma | Lease a Bike
😍 De overige sprekers en voorzitter worden nog bekend gemaakt…
🎟️ De kaartverkoop is gestart! De verwachting is dat de tickets er snel doorheen gaan, dus wees er snel bij!

Terug naar boven