Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Groter, mooier, beter. Wat een jaar!


Beste Jong Oranje supporter,

Wauw, wat een jaar. In maart 2023 zijn we begonnen met een nieuw bestuur. Een groep enthousiastelingen die gezamenlijk besloot om de bestaande koers door te ontwikkelen. Met vijf man gingen we aan de slag, met als doel om Jong Oranje weer een paar niveaus hoger te brengen. De intentie was duidelijk, we waren klaar voor de actie! Meer mensen, meer evenementen, meer ontwikkeltrajecten en vooral meer onderlinge verbinding en inspiratie in de sport. Daar draait het voor ons om.

Het Sneakergala was ook dit jaar weer een ontzettend succes. Allemaal te danken aan een fantastisch projectteam dat voor 100 man een waanzinnig feestje wist te bouwen. Zoals altijd staat verbinding voor ons centraal. We houden van het netwerken, de gezelligheid en het borrelen. 100 young professionals uit de commerciële, georganiseerde en publiekelijke sport wisten elkaar moeiteloos te vinden. Bovendien krijgt inspiratie elke keer een belangrijke rol tijdens onze evenementen. Onder leiding van presentatrice Tessa Veldhuis kregen Bart Vriends (voetballer Sparta Rotterdam) en Wilco Nijland (CEO Sportworx) de groep moeiteloos mee in hun verhalen.

Na het Sneakergala zijn we verder gaan bouwen. Het idee was simpel: we knallen in 2023 en brengen alles in stelling om in 2024 écht meters te maken. Zo werd met name achter de schermen keihard gewerkt om Jong Oranje klaar te maken voor komend jaar. En knallen deden we! Het vijfkoppig bestuur werd uitgebreid tot een heel elftal, inclusief een Team JOOP (Jong Oranje Ontwikkelprogramma) en een Team Events. En dat was niet alles. Esther is sinds september voor ons aan de slag gegaan als stagiair. Spannend? Ja zeker; onze eerste stagiair die in een week meer tijd kan vrijmaken dan de rest naast hun full-time baan. Het bleek een schot in de roos! We maken meters, elke dag weer.

En ook buiten Jong Oranje zoeken we de groei op. We komen altijd graag langs voor een kop koffie om te praten over de toegevoegde waarde die we organisaties bieden. Zo waren we al bij onder andere de HAN Hogeschool, BVVS (Speco), Jong KNVB, Jong VSG en ENGSO Youth. Volgend jaar gaan we hiermee door. We gaan naar sportopleidingen, gelijksoortige netwerkorganisaties en sportorganisaties. Zij kunnen ons versterken, en wij hen. Samen kunnen we altijd meer dan alleen.

Jong Oranje bij King of the Court & World Padel Tour
In het najaar organiseerden we twee ontzettend leuke evenementen. Het was al volle bak bij King of the Court in Rotterdam, waar we dankzij Wilco Nijland een prachtige box tot onze beschikking hadden. Hoe leuk dat je daar een groep bijeen hebt die elkaar makkelijk weet te vinden én ook na het evenement elkaar weet te vinden. De KNVB, KNZB, Basketball Bond, Wielersportbond, Watersportverbond, KNHB, Hawk-Eye Innovations: ze waren er allemaal. En dat smaakte naar meer!

In oktober waren we te gast bij de World Padel Tour. En wéér zaten we binnen no-time vol. Twintig man ging mee naar AFAS Live om te genieten van padel van absolute wereldklasse. En zoals altijd wilden we naast het verbinden de aanwezigen ook inspireren. Eric Lankers, Business Director van het organiserende Triple Double Sportmarketing, nam ons mee in het hele verhaal achter het evenement. Hoe hengelen ze zo’n groot toernooi binnen? Hoe werkt de sponsoring? En wat is het toekomstbeeld voor een sport die gigantisch groeit?

GoodHabitz, nieuwe opleiding én Masterclass N.E.C. Nijmegen
Ondertussen werd door Team JOOP gewerkt aan het Jong Oranje Ontwikkelprogramma. We willen namelijk dat elke young professional op ieder moment in de loopbaan bij ons een passend ontwikkelaanbod kan vinden. Dat is onze stip op de horizon en daar gaan we komen ook! Dat betekent dat we goede opleidingen willen bieden, zoals de Sport van Morgen, een nieuw traject met Paluka en een opleiding die we op dit moment aan het creëren zijn. Bovendien willen we eigen masterclasses organiseren en werkte Team JOOP dit jaar aan een nieuwe samenwerking met GoodHabitz. In oktober konden we dat eindelijk officieel maken, en daar zijn we trots op. We hebben maar liefst 500 accounts beschikbaar gesteld voor onze achterban, die onbeperkt gebruik kan maken van alle online trainingen. Dat we dat kunnen doen, hebben we te danken aan Samen Presteren, het arbeidsmarktfonds voor de sportsector.


Als klapper op de vuurpijl organiseerden we in december de masterclass bij N.E.C. Nijmegen. De skybox in het Goffertstadion zat vol met dertig young professionals van onder andere NOC*NSF, KNVB, KNHB en de KNGU. Wilco van Schaik, algemeen directeur N.E.C., leerde ons over zijn visie op leiderschap, communicatie en het leven als algemeen directeur. Een ontzettend inspirerend verhaal met een heel interessant kijkje in de keuken van een betaald voetbal organisatie. Vervolgens nam de enthousiaste vrijwilliger Peer ons mee door het Goffertstadion en eindigden we met een uitgebreide gezamenlijke lunch. Wat een super dag!

Op naar 2024
2023 was een spannend jaar. We zochten naar een nieuwe balans tussen onze eigen banen en het werk voor Jong Oranje. Een zoektocht waarin we groots dromen met elkaar en waar aan ambitie geen gebrek is. Maar ook een zoektocht waarin dromen en ambities niet altijd stroken met de realistische mogelijkheden binnen een vrijwilligersorganisatie. Met het team wat we nu hebben, vol met enthousiasme en commitment, gaat dat in 2024 zeker weten goedkomen.

We zijn helemaal klaar voor volgend jaar. De volgende masterclass staat al gepland op 21 februari, dus die kan vast in de agenda! En terwijl de inkt van ons jaarplan nog moet drogen, weten we één ding zeker: het wordt weer groter, mooier en beter!

Tot volgend jaar!

🧡 Team Jong Oranje,
Paulien, Bjorn, Maud, Ershad & Berend (bestuur), Manon, Jeftha (team Events), Danny, Lex & Sebas (Team JOOP), Esther & Ilse

info@jongoranjenetwerk.nl
LinkedIn
Instagram

Terug naar boven