Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

2022: Doorpakken op belangrijke thema’s voor young professionals!

Een nieuw jaar met nieuwe doelen, ambities en wensen! In 2021 heeft Jong Oranje Young Professionals de Jong Oranje Ontwikkeltrajecten geintroduceerd, om direct bij te kunnen dragen aan de (persoonlijke) ontwikkeling van young professionals. Dit traject, met behulp van Arbeidsmarktfonds Samen Presteren, loopt ook in 2022 door, tot 1 mei welteverstaan. In dit artikel blikken we terug op de start van de ontwikkeltrajecten en kijken we vooruit naar de ambities van Jong Oranje op dit thema.

Allereerst terug naar waarom meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling? Wij zijn ervan overtuigd dat meer aandacht, ruimte en middelen voor ontwikkeling van mensen goed is voor het individu, je team en de organisatie/sector waarin je werkt. Jezelf kennen, reflecteren en blijven ontwikkelen zijn daarin key. Helaas lopen we hier in de sportsector in achter door onder andere een magere en niet-vooruitstrevende CAO en voorzichtige werkgevers. Jong Oranje zet hier een streep onder en streeft naar een positieve en structurele leercultuur.

De Jong Oranje ontwikkeltrajecten hebben direct impact! Impact op jezelf, je collega’s, je organisatie en de sport. Dit doen we met het volgende aanbod:

Individueel ontwikkeltraject
Het individuele coachings- en ontwikkeltraject start met een uitgebreide Talentscan, die je nabespreekt met je toegewezen coach. Met diezelfde coach heb je 4 coachingsgesprekken die je naar eigen behoefte kan inzetten en er is een mogelijkheid om één gesprek om te zetten in een groepsintervisie.

Opleidingsbibliotheek GoodHabitz
Ga aan de slag in de opleidingsbibliotheek van GoodHabitz met meer dan 150 trainingen en masterclasses die maandelijks worden aangevuld met nieuwe. De looptijd hiervan is 1 jaar (vanaf 1 mei 2021) en is volledig gratis. Hier kunnen vanaf heden ook niet-young professionals gebruik van maken, dus meld je via onderstaande button aan en stuur het aanbod door naar je collega’s!

Facts and figures

  • De individuele ontwikkeltrajecten zijn binnen een kleine drie maanden vergeven!
  • Met de individuele trajecten zijn 50 young professionals aan de slag vanuit 24 verschillende sportorganisaties
  • Meer dan 80 unieke gebruikers, vanuit 37 verschillende sportorganisaties, zijn aan de slag in de opleidingbibliotheek van GoodHabitz!
  • De GoodHabitz accounts zijn (tot 1 mei 2022) ook opengesteld voor niet-young professionals (36 jaar of ouder). Meld je dus via bovenstaande button aan en stuur het aanbod door naar je collega’s!

“We want more and better”

De Jong Oranje ontwikkeltrajecten trajecten worden met veel enthousiasme ontvangen, daar zijn we erg mee! Ook het Arbeidsmarktfonds Samen Presteren, die meerdere keren zijn bijgepraat over de voortgang, zijn enthousiast over de reacties, manier van werken en partners die betrokken zijn (Paluka en GoodHabitz).

In de gesprekken die we voeren met verschillende young professionals (en uit ons eigen ervaringen) komt wel naar voren dat er binnen organisaties vaak nog weinig ruimte en aandacht is om tijd vrij te maken voor je persoonlijke ontwikkeling.
Meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling is dus niet alleen aanbod om je ontwikkelen, maar ook het bewustzijn en aandacht waarom dit belangrijk is voor werknemers en werkgevers. In de komende weken en maanden gaan we hier met verschillende partijen over om tafel hoe we dit op een duurzame manier vorm kunnen gaan geven. Met als doel een structurele en positieve leercultuur die bijdraagt aan de ontwikkeling van jezelf en daarmee je organisatie en sportsector!

Heb je ideeën, opmerkingen of vragen? Bel of stuur een berichtje naar Koen (06-48436560) en/of Taner (06-44341300) of bereik ons via de mail: jongoranjenetwerk@gmail.com.

Terug naar boven